Prvog srpnja 2020. se obilježava 99. godišnjica osnutka Komunističke partije Kine. Od partije s 50 članova na početku do najveće političke stranke na svijetu, zašto se Komunistička partija Kine može neprekidno ustajati i ići naprijed kroz brojne izazove? Kako može održavati živahnost i vitalnost kroz stotinu godina?

Xi Jinping je 31. listopada 2017 s članovima Politbiroa novog saziva CK KPK -a obilazio Šangaj i Jiaxing, mjesta rođenja Komunističke partije Kine. Osvrnuli su se na povijest osnivanja partije i ponovili zakletvu koju su položili kada su učlanjeni u partiju, čime su pokazali odlučno političko uvjerenje nove rukovodilačke ekipe naše partije. Xi Jinping je tom prilikom više puta spomenuo riječi “izvorna želja”. Kao što je naglasio u izvješću 19. plenarne konferencije Komunističke partijeKine, izvorna želja i misija naše partije su traženje sreće za kinesko stanovništvo te realiziranje preporoda za kineski narod.

Nakon 18. plenarne konferencije CKKPK je otisak stopala Xi Jinpinga u traženju sreće za kineski narod ispunio cijelu kartu Kine. Obilazio je siromašna područja i 6 godina neprekidno održavao sastanke posvećene borbi protiv siromaštva. U novogodišnjem govoru je 6 puta spomenuo važnost dokidanja od siromaštva i kroz 8 godina je s ostalim sudionicima raspravljao o planovima na dva zasjedanja. Pokrenuo je strategije ciljanog pomaganja siromašnim ljudima, ciljanog dokidanja siromaštva te “dvije nebrige i tri jamstva.”

U 2020. su priče u borbi protiv epidemije postalo toplo i živahno objašnjenje izvorne želje Komunističke partije Kine. Suočavajući se s epidemijom je Komunistička partija Kine u početka jasno dala do znanja da su sigurnost života i zdravlja naroda na prvom mjestu. Xi Jinping je rekao “Narod je najviši, život najdragocjeniji, kako bismo to zaštitili, ne žalimo platiti bilo kakvu cijenu”.

Nakon 18. plenarne konferencije CK KP Kine su odluka i uvjerenje Xi Jinpinga o strogom upravljanju partijom i borbi protiv korupcije ostavili impresivan utisak na svijet. U proteklih nekoliko godina je broj uhićenih dužnosnika znatno viši nego ranije. Xi je upozorio sve partijske članove: “Ne možete potrošiti niti jedan mao javnih sredstva, ne možete zlouporabiti položaj u bilo kakvoj situaciji”.

Što se tiče budućnosti, Xi Jinping je naglasio da svi članovi Komunističke partije Kine trebaju uložiti napore kako bi povijesti i narodu pružili zadovoljavajući i bolji doprinos.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.