Govoreći na 44. sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda u utorak je Kuba u ime 53 zemlje pozdravile usvajanje zakona o Zaštiti nacionalne sigurnosti u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong u vodećem kineskom zakonodavnom tijelu.

“Neuplitanje u unutarnje poslove suverenih država je ključan princip utjelovljen u Povelji Ujedinjenih naroda i temeljna norma međunarodnih odnosa,” pročitao je predstavnik Kube iz zajedničke izjave.

“U bilo kojoj zemlji zakonodavne ovlasti za pitanja nacionalne sigurnosti ima država, što u biti nije pitanje ljudskih prava i zbog toga nije podložno raspravi u Vijeću za ljudska prava,” stoji u izjavi.

“Vjerujemo kako svaka zemlja ima pravo zaštiti nacionalnu sigurnost kroz zakonodavstvo i pohvaljujemo relevantne korake poduzete u ovu svrhu.”

“U ovom kontekstu pozdravljamo odluku kineskog zakonodavnog tijela o uspostavi i unapređenju pravnog okvira i provedbenih mehanizama za Posebnu upravnu regiju Hong Kong u svrhu zaštite nacionalne sigurnosti, kao i kinesku potvrdu pridržavanje smjernice “jedna zemlja, dva sustava,” stoji u izjavi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.