Kineski predsjednik Xi Jinping je naglasio vodeću ulogu reformi u kineskom sustavu javnog zdravstva te potaknuo istraživanje i inovaciju u procesu produbljenja reformi radi unapređenja društvenog razvoja na sveobuhvatan način i ostvarenja novih postignuća u ključnim sferama.

Predsjednik Xi je navedeno izjavio u utorak prilikom predsjedanja 14. sastankom Centralnog komiteta za produbljenje ukupnih reformi.

Xi je naglasio važnost medicinskih reformi, govoreći kako su učinkovitost i pristupačnost javnih zdravstvenih usluga u Kini testirane pandemijom koronavirusa.

Predsjednik Xi je rekao kako je kineska vlada uvijek stavljala zaštitu sigurnosti i zdravlja naroda na prvo mjesto te je pozvao na veći naglasak na podizanju spremnosti zemlje za prevenciju bolesti i ubrzanju primjene naprednih tehnologija u zdravstvenom području.

Pregledavajući istaknute probleme u nedavnom prevencijskom radu je Xi pozvao sve razine vlade na ulaganje svih napora u začepljenje rupa i unapređenje trenutnih mehanizama za prevenciju velikih pandemija radi izbjegavanja povratka pandemije bolesti COVID-19.

Osim toga je Xi pozvao na integrirani razvoj IT i proizvodnih industrija radi unapređenja konkurentnosti proizvoda.

Kada je riječ o poduzećima u državnom vlasništvu je Xi istaknuo kako će iduće tri godine biti ključna faza za reforme nakon potvrde njihove ključne uloge u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.