Nacionalni sigurnosni zakon za Posebnu upravnu regiju Hong Kong je dio unutarnjih poslova Kine, dok pokušaji Sjedinjenih Američkih Država za opstrukciju procesa kroz takozvane “sankcije” neće nikada uspjeti, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno izjavio na tiskovnoj konferenciji reagirajući na izjavu državnog tajnika SAD-a Mikea Pompea kojim je zaprijetio da će ukinuti izvoz obrambene opreme porijeklom iz SAD-a u Kinu.

Što se tiče nacionalnog sigurnosnog zakona za Hong Kong je Kina jasno izrazila svoj službeni stav u mnogim prigodama, rekao je Zhao, ponavljajući kako je to unutarnja stvar Kine i ni jedna zemlja nema nikakvo pravo uplitanja.

Kineska vlada je odlučna u zaštiti nacionalnog suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa u provođenju principa “jedna zemlja, dva sustava” i protivljenju uplitanju vanjskih snaga u poslove Hong Konga, rekao je glasnogovornik.

U vezi pogrešnih poteza SAD-a će Kina poduzeti nužne mjere za uzvrat radi odlučne zaštite nacionalnih interesa, dodao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.