Kineski Hong Kong u srijedu slavi 23. godišnjicu povratka domovini.

U 8:00 ujutro po lokalnom vremenu je na Golden Bauhinia Squareu na otoku Hong Kong u znak proslave obljetnice podignuta nacionalna zastava i izvedena nacionalna himna.

Na prijemu nakon svečanosti podizanja zastave je izvršna upraviteljica Posebne upravne regije Hong Kong Carrie Lam istaknula važnost obljetnice povratka i rekla kako će novi zakon o zaštiti nacionalne sigurnosti u Hong Kongu pomoći u obnovi stabilnosti u regiji.

Zakon Narodne Republike Kine o zaštiti nacionalne sigurnosti u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong je jednoglasno donesen na 20 sjednici Stalnog odbora 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa, a stupiti će na snagu u utorak u 11:00 poslijepodne po lokalnom vremenu.

Lam je nazvala donošenje zakona prekretnom točkom za izlazak Hong Konga iz trenutne slijepe ulice i povratak stabilnosti i reda iz kaosa.

Vlada Hong Konga će dati sve od sebe i ostati odlučna u dužnostima za ispunjavanje primarne odgovornosti provedbe zakona u Hong Kongu, rekla je Lam, ističući uspostavu odbora za zaštitu nacionalne sigurnosti u Hong Kongu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.