Kina je predstavila još mjera za zaštitu entiteta u inozemnoj trgovini i održavanje stabilnosti opskrbnih lanaca unatoč gospodarskom zastoju zbog nezaustavljene pandemije bolesti COVID-19, navodi se u smjernici koju je izdalo Državno vijeće.

Zemlja će povećati kreditnu podršku tvrtkama za inozemnu trgovinu, naročiti malim, mikro i srednje velikim tvrtkama i proširiti financijsku podršku na velike inozemno financirane tvrtke, koje ostvaruju uvjete za ponovno kreditiranje s niskim troškom i kvotu dodatnog popusta, navodi se u smjernici.

Više nastojanja će biti uloženo u pomoć tvrtkama za inozemnu trgovinama kod širenja klijentele, kao i u unapređenje trgovinskih objekata i usluga, uključujući platforme za prekograničnu e-trgovinu, prekograničnu logistiku i inozemna skladišta.

Radi olakšavanja protoka trgovine i putovanja će Kina uvesti više letova sa zemljama koje su veliki izvori investicija, uz povećanje ukupnog broja međunarodnih putničkih letova na postupan način uz uvjet prevencije rizika od bolesti COVID-19, navodi smjernica.

Smjernica također poziva na više podrške visoko tehnološkim industrijama, naglašavajući potrebu poticanja inozemnih investitora na investiranje u taj sektor.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.