Informacijski ured kineskog Državnog vijeća je u četvrtak održao tiskovnu konferenciju radi predstavljanja novih mjera za zaštitu inozemne trgovine i stabilizaciju opskrbnih lanaca unatoč gospodarskom zastoju zbog pandemije bolesti COVID-19.

“U prvih sedam mjeseci su se kineski uvoz i izvoz oporavili iznad očekivanja i doprinijeli stabilizaciji gospodarskog rasta,” rekao je pomoćnik ministra trgovine Ren Hongbin.

Kineski trgovinski obujam uvoza i izvoza je ukupno iznosio 17,2 bilijuna juana (2,48 bilijuna američkih dolara) u prvih sedam mjeseci 2020., predstavljajući pad od 1,7%.

Izravne inozemne investicije u Kinu su porasle za 0,5% na 535,65 milijardi juana na godišnjoj razini u prvih sedam mjeseci.

Samo u srpnju su izravne inozemne investicije skočile za 15,8% u odnosu na godinu ranije na 63,47 milijardi juana, rekao je Zong Changqing, direktor Odjela administracije inozemnih investicija Ministarstva trgovine.

Kineska vlada obećava više oslobađanja od poreza, rast financijske podrške i manje birokratskih procedura za podršku trgovini i poslovanju. Unatoč boljem raspoloženju, pandemija koronavirusa je pokrenula val globalnog protekcionizma.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.