Postoji mali rizik da će političke napetosti između SAD-a i Kine omesti oporavak kineskog gospodarstva u obliku slova V, budući da je kinesko gospodarstvo sve više pokretano domaćom potražnjom, rekao je investicijski stručnjak iz SAD-a.

“Život u Kini se od ožujka postupno vraća u normalu, a srpanj je bio peti uzastopni mjesec gospodarskog oporavka u obliku slova V,” napisao je u analizi u petak Andy Rothman, investicijski strateg investicijske tvrtka Matthews Asia iz San Francisca.

Ističući kako je kinesko gospodarstvo sve više pokretano domaćom potražnjom je Rothman rekao kako je važno da se potrošnja kupaca vrati u normalu.

Istaknuo je kako je politički odnos između Washingtona i Pekinga u “oštrom, spiralnom padu” nekoliko mjeseci, a za napetosti je “gotvor sigurno da će se daljnje povećati” između sad i 3. studenog, datuma predsjedničkih izbora u SAD-u.

“Iako sam pesimističan oko kratkoročnih političkih odnosa Washingtona i Pekinga, još sam optimističan oko gospodarskih izgleda Kine,” rekao je Rothman.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.