Kina će čvrsto podržavati svrhu i cilj Sporazum o trgovini oružjem i vjerno ispunjavati svoje obveze, rekao je u ponedjeljak visoki kineski diplomat.

U izjavi Šestoj konferenciji država zakazanoj između 17. i 21. kolovoza i provedenoj kroz pisanu proceduru kroz pandemiju bolesti COVID-19, je Li Song, kineski veleposlanik za pitanja razoružanja, rekao kako Kina podržava međunarodnu zajednicu za poduzimanje nužnih mjera za regulaciju međunarodne trgovine oružjem i borbu protiv ilegalnog transfera konvencionalnog oružja.

Li je konferenciji rekao kako je kineski pristup Sporazumu o trgovini oružjem značajan korak aktivnog sudjelovanja u globalnom upravljanju trgovini oružjem i zaštiti međunarodnih i regionalnih mira i stabilnosti.

“Kina je spremna udružiti snage sa svim stranama, uključujući države potpisnice Sporazuma o trgovini oružjem, učvrstiti konsenzus i ostvariti veće doprinose provedbi Sporazuma o trgovini oružjem, radi uspostave poštenog i reguliranog međunarodnog poretka za trgovinu oružjem i zaštite međunarodnog i regionalnog mira i stabilnosti,” rekao je veleposlanik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.