Posjećujući poplavom pogođene stanovnika u okrugu Funan u istočnoj kineskoj pokrajini Anhui je Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) u utorak rekao kako je uvijek bio zabrinut za ljude u područjima pogođenim poplavama.

Dok je Kina prolazila kroz posebno težak test u kontroli poplava ovo ljeto, s malim, raspršenim pojavama epidemije bolesti COVID-19, su vlasti okupile resurse radi koncentracije nastojanja za zaštitu života i imovine ljudi.

Od početka poplavne sezone je Kina od 13. srpnja dodijelila sredstva iz središnjeg proračuna za ublažavanje katastrofa u ukupnom iznosu od 1,115 milijarde juana (približno 167 milijuna američkih dolara) za regije pogođene poplavama.

Radi osiguravanja dovoljno ljudske snage u borbi protiv poplava su se Kineska narodno oslobodilačka vojska i Narodne naoružane policijske snage pridružile u radu na kontroli poplava, šaljući postrojbe u 3 749 operacija ublažavanja poplava i pomažući pri evakuaciji 137 000 stanovnika pogođenih poplavama od 28. srpnja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.