Broj teretnih vlakova između Kine i Europe je dostigao rekorde pet uzastopnih mjeseci tijekom pandemije zbog sve veće potražnje za kineskim medicinskim proizvodima i ograničenog prometa zrakom i morem tijekom pandemije, izvijestio je South China Morning Post.

Prema najnovijim brojkama koje je objavila Kineska državna željeznička grupa su ukupno 1 232 teretna vlaka u srpnju putovala iz više kineskih gradova prema Europi, uz rast od 68% uspoređujući s istim razdobljem prošle godine, navedeno je u izvješću.

Teretni vlakovi su odigrali važnu ulogu za pomoć stabilizaciji međunarodnog logističkog opskrbnog lanca, s teretom poslanim vlakovima koji je na godišnjoj razini prošli mjesec narastao za 73% na 113 000 ekvivalenta jedinica 20 stopa.

Kineske željezničke isporuke su pokazale snažan zamah dok se gospodarstvo zemlje postupno oporavlja od zastoja zbog pandemije koronavirusa.

Rast željezničkog prometa je također pokazao kako je Kina već razvila “pouzdanu prometnu rutu” kako bi poslala kineski izrađene proizvode u inozemstvo, navedeno je u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.