Kineski predsjednik Xi Jinping, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Središnjeg vojnoj povjerenstva, je dao uputu oružanim snagama da ulože bespoštedne napore u naknadne zadatke u kontroli i ublažavanju katastrofe.

Xi, koji je bio u inspekciji rada na kontroli poplave i ublažavanju katastrofe u istočnoj kineskoj pokrajini Anhui, je uputu dao u četvrtak nakon saslušanja vojnih izvješća o pridruživanju lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava diljem zemlje.

U ime Centralnog komiteta KPK i Središnjeg vojnog povjerenstva je Xi uputio čestitke vojnicima kineske Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) i pričuvnim postrojbama, koje se bore protiv poplave i pomažu u ublažavanju katastrofe.

Do srijede je u misiji kontrole poplave u 17 regija na razini pokrajine poslano više od 1,2 milijuna pripadnika NOV-a i Naoružane narodne policije te više od 300 000 pripadnika milicije. Evakuirali su više od 170 000 stanovnika, riješili više od 3 900 hitnih situacija s probojima i curenjima nasipa i ojačali nasipe u dužini većoj od 900 km.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.