Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), je u ponedjeljak predsjedao sastankom Političkog biroa Centralnog komiteta KPK.

Na sastanku su pregledane smjernice za ekološku zaštitu i visokokvalitetni razvoj sliva Žute rijeke i izvješće o petom krugu disciplinskih inspekcija 19. Centralnog komiteta KPK.

Žuta rijeka je “majka rijeka” kineske nacije i ekološka zaštita i visoko kvalitetan razvoj sliva Žute rijeke bi se trebao smatrati dugoročnim projektom koji se tiče preporoda kineske nacije, navedeno je u službenoj izjavi objavljenoj nakon sastanka.

Koordinirane mjere za upravljanje koje pokrivaju planine, rijeke, šume, poljoprivredna područja, jezera, pašnjake i pustinje su potrebna za unapređenje ekološkog okoliša, optimizaciju raspodjele vodenih resursa i promicanje visoko kvalitetnog razvoja cijelog sliva, rečeno je na sastanku.

Trebale bi biti usvojene raznolike mjere radi unapređenja ekološkog okoliša sliva Žute rijeke i energičnog promicanja ekonomične uporabe njenih vodenih resursa, navedeno je u izjavi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.