Oni su obični ljudi koji vrijedno rade, a prije Nacionalnog dana su dobili poziv predsjednika da sudjeluju na svečanosti proslave u Pekingu. Kakve su priče iza tog posebnog poziva za Nacionalni dan?

Djevojke iz kineske ženske odbojkaške reprezentacije su 30. rujna 2019. ušle u Narodni dvorac. Samo dan ranije je završeno 13. Svjetsko prvenstvo u ženskoj odbojci u Osaki, gdje su kineske odbojkašice osvojile zlato u 11 uzastopnih pobjeda, čime su dale dragocjeni poklon domovini. Na poziv Xi Jinpinga su sportašice i trenerice kineske ženske odbojkaške reprezentacije došle na proslavu Nacionalnog dana.

Tijekom sastanka s odbojkašicama se Xi Jinping osvrnuo na njihovo prvo osvajanje zlata. „,Zašto je kineska ženska odbojka osvojila ljubav cijele zemlje? Ne samo jer ste osvojile zlato, već ste pokazale i kineski duh, odnosno koordinaciju, odlučnost, naporan rad i ne pomišljanje na poraz. U natjecanju ste pokazale da je domovina najviša, “ rekao je Xi Jinping odbojkašicama.

„Koliko puta se možemo boriti tijekom života? Duh borbe je ono što trebamo u ovom dobu. Realiziranje „dvaju stoljetnih ciljeva“ te preporoda kineskog naroda i kineskog sna zahtijeva duh borbe.„ dodao je Xi.

Poput odbojkašica su u Narodni dvorac ušli i kapetan Liu Chuanjian i njegovi kolege. Oni su uspješno savladali teškoće u letu od Chongqinga do Lase u 2018. te napravili čudo u povijesti narodnog zrakoplovstva. Xi Jinping je pozitivno komentirao njihov miran stav i odlučno ponašanje tijekom velikog izazova: “Izvrsnost dolazi iz normalnog, heroji dolaze iz običnih ljudi. Kad ozbiljno i izvrsno ispunimo svaki zadatak u poslu, to je izvanredno i vi ste zasluženo heroji“.

„Kina je velika obitelj s brojnim narodima, a harmonija je ono što najviše želim vidjeti. Svaki od nas je član naše velike obitelji. Realiziranje prosperitetnog društva, izlazak iz siromaštva i modernizacija ne mogu izostaviti ni jednog od nas“, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.