Tržište internetske maloprodaje je pružilo snažnu podrški Kini u promicanju rasta potrošnje i domaće cirkulacije nakon što je gospodarska aktivnost narušena pandemijom koronavirusa, navedeno je u najnovijem statističkom izvješću o kineskom internetskom razvoju.

Izvješće koje je objavio Kineski informacijski centar za Internet mrežu, navodeći brojke Nacionalnog ureda za statistiku, ističe kako je kineska maloprodaja u prvoj polovici 2020. na godišnjoj razini narasla za 7,3% i premašila 5,15 bilijuna juana (oko 758,5 milijardi američkih dolara).

Tijekom istog razdoblja je internetska maloprodaja robe činila čak 25,2% ukupne maloprodaje potrošačke robe.

Internetska maloprodaja je u usponu i potaknula je potrošnju, pomažući u jačanju otpornosti gospodarstva, navedeno je u izvješću.

Dok raznolika internetska prodajna događanja učinkovito oslobađaju potencijal potrošnje, nove djelatnosti i poslovni modeli, poput internetske kupovine poljoprivrednih proizvoda, pružaju čvrstu podršku transformaciji tradicionalnih industrija i cirkulaciji poljoprivrednih proizvoda, navedeno je u izvješću.

Kineska populacija internetskih potrošača je u lipnju 2020. dostigla 749 milijuna, za 5,5% više nego u ožujku te je činila 79,7% ukupne populacije korisnika interneta, navedeno je u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.