Kina je u utorak izabrana kao članica Vijeća za ljudska prava u mandatu od 2021.-2023. na izborima održanima u 75. sazivu Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

“Kina izražava srdačnu podršku državama članicama na podršci i toplo čestita ostalim izabranim članicama”, navedeno je u objavi za tisak koju je objavila kineska misija pri Ujedinjenim narodima.

“Kina uvijek pridaje veliku važnost promicanju i zaštiti ljudskih prava. Slijedeći put s kineskim značajkama je Kina ostvarila velika postignuća u razvoju ljudskih prava”, navedeno je u objavi za tisak.

Kina je prethodno četiri puta služila kao članica Vijeća za ljudska prava i iskoristiti će ovu priliku kako bi nastavila čvrsto podržavati multilateralizam te svrhu i principe povelje UN-a. Kina će dubinski sudjelovati u radu Vijeća za ljudska prava, aktivno promicati međunarodnu razmjenu i suradnju oko ljudskih prava te se protiviti politizaciji ljudskih prava i pogrešnim praksama dvostrukih standarda, radi ostvarenja većih doprinosa zdravom razvoju međunarodnih ljudskih prava, dodano je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.