Kina je u srijedu pozvala Sjedinjene Američke Države da pruže sveobuhvatno pojašnjenje inozemnih bioloških vojnih aktivnosti.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian je navedeno izjavio kada je odgovarao na upit o izvješću da je Dimitrij Medvedev, zamjenik čelnika Ruskog sigurnosnog vijeća, rekao kako istraživačke aktivnosti SAD-a u biološkim laboratorijima u članicama Zajednice neovisnih država izazivaju veliku zabrinutost.

“Sjedinjene Američke Države nisu samo izgradile biološke laboratorije u tim zemljama, već se također to pokušavaju učiniti na drugim mjestima diljem svijeta,” citiran je Medvedev. “Međutim, njihovim istraživanjima nedostaje transparentnost i suprotna su pravilima međunarodne zajednice i međunarodnih organizacija.”

Ovo nije prvi put da je međunarodna zajednica izrazila zabrinutost zbog bioloških vojnih aktivnosti SAD-a u drugim zemljama, rekao je Zhao na redovitom sastanku s tiskom, dodajući kako je Kina više puta naglasila kako takve aktivnosti nisu transparentne, sigurne ili opravdane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.