Xi poziva na unapređenje svestrane suradnje s ASEAN-om

Kineski predsjednik Xi Jinping u petak je rekao da će Kina surađivati s Udrugom država jugoistočne Azije (ASEAN) na unapređivanju svestrane suradnje i održavanju dobrog zamaha za razvoj i prosperitet u regiji.

Xi je ovo izrekao putem videa obraćajući se svečanosti otvaranja 17. China-ASEAN Expo-a i China-ASEAN-ovog poslovnog i investicijskog samita održanog u Nanningu, glavnom gradu južnokineske autonomne regije Guangxi Zhuang.

“Odnos između Kine i ASEAN-a prerastao je u najuspješniji i najživlji model suradnje u azijsko-pacifičkoj regiji i u uzoran napor za izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću čovječanstva”, rekao je Xi.

Kina nastavlja smatrati ASEAN prioritetom u susjedskoj diplomaciji i ključnom regijom za visokokvalitetnu suradnju Pojas i put, rekao je.

Ovogodišnji sajam koji će se zaključiti 30. studenog ima za cilj produbiti suradnju u trgovini, digitalnoj ekonomiji, znanosti i tehnologiji, zdravstvu i drugim poljima kako bi se potaknula bliža zajednica Kine i ASEAN-a sa zajedničkom budućnošću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.