Kina osudila američko zlostavljanje članova KPK-a

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u ponedjeljak pozvala Sjedinjene Američke Države da prestanu uznemiravati članove Komunističke partije Kine (KPK), nazivajući poteze SAD-a “ozbiljnim političkim provokacijama.”

Glasnogovornica Hua Chunying je na tiskovnoj konferenciji rekla kako već neko vrijeme dužnosnici za provedbu zakona SAD-a neprestano provode provjere na licu mjesta, ciljajući osoblje kineskih brodarskih tvrtki, provjeravaju i raspituju se o članovima kineskih letova u Sjedinjene Američke Države te pregledavaju članove KPK-a.

Hua je rekla kako potezi SAD-a provociraju ideološki antagonizam i narušavaju normalne osobne razmjene između Kine i SAD-a, dodajući kako je riječ o još jednom primjeru povratka makartizma i sveobuhvatnog zatvaranja i potiskivanja Kine od protukineskih snaga u SAD-u.

“Suprotno je trendu povijesnog razvoja i nije u skladu sa željom naroda Kine i Sjedinjenih Američkih Država za prijateljskim razmjenama,” rekla je Hua.

Ističući kako je Kina uložila službeni prosvjed SAD-u je Hua pozvala Sjedinjene Američke Države da smjesta isprave pogreške, prestanu stvarati ideološki sukob i obustave nerazumno potiskivanje Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.