Vlada Hong Konga odbacila neutemeljene optužne iz izvješća SAD-a

Vlada Posebne upravne regije Hong Kong je u srijedu odlučno odbacila izvješće koje je objavila kongresna komisija SAD-a te se čvrsto protivi žestokim napadima i neutemeljenim optužbama iz Poglavlja o Hong Kongu.

Glasnogovornik vlade Hong Konga je rekao kako je izvješće Povjerenstva za gospodarski i sigurnosni pregled Kine još jedan očiti primjer drskog uplitanja Sjedinjenih Američkih Država u poslove Hong Konga, nakon što je Kongres SAD-a uzastopno donio nekoliko zakona protiv Hong Konga.

“Za Sjedinjene Američke Države je licemjerno provoditi mjere za napade na Kinu stvaranjem problema u Hong Kongu uporabom izgovora ljudskih prava, demokracije i autonomije.”

Glasnogovornik je naglasio kako je potpuno neistinito i pristrano reći da se Zakon Narodne Republike Kine o zaštiti nacionalne sigurnosti u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong ne obazire na prava i slobode naroda Hong Konga te narušava visok stupanj autonomije tog grada.

Vlada Hong Konga će nastaviti izvoditi svoju dužnost za zaštitu nacionalne sigurnosti u Hong Kongu u skladu sa zakonom bez straha ili brige te neće biti zastrašena takozvanim sankcijama koje neopravdano nameću strane zemlje, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.