Tradicionalna lampionijada ove je godine održana u neobičnim “korona uvjetima”. Učenici su radove slali elektroničkom poštom, dio natjecanja održan je na društvenim mrežama, no tradicija je nastavljena.

Na 27. osječkoj lampionijadi sudjelovali su učenici jedanaest osječkih osnovnih škola te Centra Ivan Štark i Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj. Za razliku od prethodnih godina, a zbog pandemije koronavirusa, na natječaj su se radovi prijavljivali elektroničkom poštom, a stiglo je 125 radova i 17 videomaterijala. Videomaterijali su bili posebna kategorija, a uz tradicionalnu temu – grad Osijek, učenici su izrađivali i lampione bez određene teme u povodu proslave Dana grada. U “slobodnoj” temi pobijedila je Katarina Rade iz Osnovne škole Ljudevita Gaja koja je izradila lampion u obliku cvijeta, dok su Marku Jukiću, pobjedniku u kategoriji “Grad Osijek” motiv za izradu lampiona bila Vodena vrata u Tvrđi. Video uradak Petra Martona Macana proglašen je najboljim u toj kategoriji.

Sudionicima lampionijade dodijeljeni su prigodni darovi, pozdravila ih je Tajana Rogulja iz Turističke zajednice Osijeka, a umjesto izložbe u zatvorenom prostoru nagrade su predane na Trgu Vatroslava Lisinskog. Učenici su trebali pustiti u zrak 27 lampiona, no zbog hladnog vremena i ledene kiše tek ih je nekoliko uspješno lansirano u nebo iznad osječke Tvrđe.

Kategorija „Grad Osijek“

3. mjesto – Patrik Zorn, učenik 5.b razreda Osnovne škole Vijenac
2. mjesto – Mihael Mikolin, učenik 6.c razreda Osnovne škole Višnjevac
1. mjesto – Marko Jukić, učenik 6.a razreda Osnovne škole Franje Krežme

Kategorija „Kratki film“

3. mjesto – Luka Soldo, učenik 8.a razreda Osnovne škole Vijenac
2. mjesto – video zapis skupnog rada Osnovne škole Višnjevac
1. mjesto – Petar Marton Macan, učenik 4.a razreda Osnovne škole Vijenac

Otvorena kategorija „Facebook nagradni natječaj“

3. mjesto – Noa Švob, učenik 5.b razreda Osnovne škole Vijenac
2. mjesto – Ana Lučić, učenica 6.c razreda Osnovne škole Retfala
1. mjesto – Katarina Rade, učenica 7.a razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.