Osječki Kulturni centar uključio se u projekt Adventiranja i u skladu s epidemiološkim mjerama organizirao dva pijanistička koncerta te kratke predstave u izlogu Kulturnoga centra. Koncerte će moći slušati uživo i slušatelji Radio Osijeka.

Program se održava pod nazivom “Kultura ispod bora”.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka pokrenut je ciklus minijaturnih kazališnih predstava – nordijskih saga. Male petominutne predstave građani će moći pogledati do subote, svakodnevno od 18 do 19 sati i 30 minuta i to u “izlogu” Kulturnog centra, nasuprot kapelice.

Za malobrojnu publiku Kulturni će centar organizirati i dva pijanistička koncerta. Publika se mora prijaviti elektroničkom poštom ili porukama u sandučiće društvenih mreža Kulturnog centra. Prvi je koncert “Orašar” po motivima iz baleta Petra Iljiča Čajkovskog koji će izvesti naš poznati pijanist Konstantin Krasnitsky, a početak je u 19 sati i 30 minuta u petak, 18. prosinca. U subotu, 19. prosinca, iz Zagreba dolazi Vitomir Ivanjek koji će izvesti Božićni koncert na klaviru, također za malobrojnu publiku u predvorju Kulturnoga centra, a i taj koncert počinje u 19 sati i 30 minuta. Oba koncerta moći će se izravno pratiti u programu HRT Radio Osijeka te na društvenim mrežama.

Sljedeći tjedan, 22. i 23. prosinca u Osijeku će biti održan Kaleidoskop- festival svjetlosnih kreacija. Program koji je začet na prošlogodiišnjim Danima hrvatskog turizma i programu HeadOnEast. U večernjim će satima posjetitelji središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića moći uživati u svjetlosnim nesvakidašnjim kreacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.