Unatoč sve većem broju zaraženih koronavirusom i skepsi japanske javnosti guvernerka Tokija Yuriko Koike je izjavila da ne vidi nikakav scenarij koji bi mogao dovesti do otkazivanja Olimpijskih igara odgođenih zbog pandemije.

Yuriko Koike je upozorila kako će sudbina OI u Tokiju, koje su se trebale održati ovo ljeto ali su zbog pandemije koronavirusa prebačene na sljedeće ljeto, imati utjecaj na sve buduće olimpijske igre, posebice na ZOI koje će se 2022. održati u Pekingu i OI 2024. u Parizu.

Koike je priznala da se većina Japanaca još protivi organizaciji OI 2021. ali je dodala kako je uvjerena da zabrinutost može biti prevladana.

Olimpijske igre u Tokiju su prve olimpijske igre koje su odgođene u vrijeme mira i olimpijski i japanski dužnosnici isključuju svaku mogućnost nove odgode ili otkazivanja. Novo otvaranje predviđeno je za 23. srpnja, a zatvaranje 8. kolovoza 2021. Nakon njih bi trebale uslijediti Paraolimpijske igre.

Prema zadnjem ispitivanju javnog mišljenja većina Japanaca se još protivi organizaciji Olimpijskih igara 2020. i sklonije je ili novoj odgodi ili otkazivanju.

To je ispitivanje pokazalo da se mišljenje Japanaca malo promijenilo od ljeta unatoč pojavi cjepiva protiv koronavirusa. Samo 27 posto ispitanika podržava održavanje OI sljedeće ljeto, 32 posto ih je za otkazivanje Igara, a 31 posto za novu odgodu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.