Kina pokrenula internetsku platformu za olakšavanje inozemnih investicija

Kina je pokrenula novu internetsku platformu za olakšavanje investicija u zemlju, rekli su iz agencije za promicanje trgovine i investicija.

Inozemni investitori mogu bolje razumjeti kineski poslovni okoliš, investicijske politike i informacije o specifičnim projektima kroz internetsku stranicu www.investchinaccpit.com,, rekli su u utorak iz Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine.

Platforma je objavila informacije o 1 186 projekata i 157 politika i mjera te će nastaviti ažurirati povezane savjete, rekli su iz vijeća.

Kina potiče uporabu interneta za promicanje trgovine i investicije kao dio nastojanja za ublažavanje utjecaja bolesti COVID-19. U sklopu mjera je zemlja održala razne internetske izložbe i provela politike za podršku prekograničnoj e-trgovini.

Inozemne izravne investicije u kinesko kopno su, u stvarnoj uporabi, u studenom na godišnjoj razini narasle za 5,5% na 98,7 milijardi juana (14,38 milijardi američkih dolara) te je zemlja osmi uzastopni mjesec ostvarila rast izravnih inozemnih investicija, pokazali su u utorak službeni podaci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.