Kina održava ključni gospodarski sastanak koji planira za 2021. godinu

Godišnja središnja ekonomska radna konferencija održana je u Pekingu od srijede do petka, dok su kineski čelnici zacrtali smijer gospodarstva 2021. godine.

U govoru na konferenciji, Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, kineski predsjednik i predsjednik Centralne vojne komisije, pregledao je gospodarski rad zemlje u 2020. godini, analizirao trenutnu situaciju i dogovorio ekonomski rad za sljedeću godina.

Ova je godina neobična u povijesti Narodne Republike Kine, jer se zemlja suočava s teškim i složenim međunarodnim situacijama, teškim zadacima u traženju reforme, razvoja i stabilnosti kod kuće, a posebno s teškim udarima epidemije COVID-19, rekao je sastanak.

Kina je postigla povijesna dostignuća koja su zadovoljila ljude i impresionirala svijet jer je vodstvo zadržalo strateški fokus, precizno prosuđivalo situacije, dobro planiralo raspoređivanje, poduzimalo odlučne akcije i činilo velike napore.

Napominjući da 2020. obilježava posljednju godinu 13. petogodišnjeg plana, na sastanku je rečeno da je Kina postigla nova povijesna postignuća u gospodarskom i društvenom razvoju kontinuiranim napornim radom u posljednjih pet godina, i uskoro ispunjenim glavnim ciljevima i zadacima navedenim u planu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.