Krećući prema naprijed, dva zasjedanja Kine 2021. bit će održane u ožujku

Dva zasjedana, ključni događaj u političkom kalendaru zemlje 2021., započet će 4. i 5. ožujka.

13. Svekineski narodni kongres (NPC), vrhovno kinesko zakonodavno tijelo otvorit će svoje četvrto godišnje zasjedanje u Pekingu 5. ožujka, prema odluci Stalnog komiteta NPC-a u subotu. Odluka je usvojena glasovanjem na kraju sjednice Stalnog komiteta NPC-a koja je trajala od utorka do subote.

Četvrto godišnje zasjedanje 13. nacionalnog odbora Svekineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC) trebalo bi se otvoriti u Pekingu 4. ožujka. Sugestija je pokrenuta u nacrtu odluke odobrenom na sastanku Vijeća predsjedatelja 13. nacionalnog odbora CPPCC ovaj tjedan.

Dva zasjedanja svake godine, kao prozor za promatranje kineskog razvoja i utjelovljenje kineske demokracije, pokrivaju ključne kineske planove gospodarskog i socijalnog razvoja privlačeći svjetsku pozornost.

Kako 2021. započinje novi kineski petogodišnji plan i stota godišnjica osnivanja Komunističke partije Kine (KPK), oči su usmjerene na to kako će zemlja uložiti daljnje napore u ostvarivanju svojih upravo postavljenih ekonomskih ciljeva i izgradnji paradigme svog novog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.