Dan nakon božićnih blagdana počinje zimsko sezonsko sniženje. Na popustu je sve, odjeća, namještaj, tehnika, a sniženja se odnose i na on line prodaju, koja – zbog epidemioloških ograničenja u trgovinama – postaje sve popularniji način kupnje.

Zimsko sezonsko sniženje trajat će 60 dana i u tom razdoblju možemo očekivati tri kruga pada cijena. Trenutačno su u većini trgovina, za većinu proizvoda cijene snižene oko -30%, no  sredinom siječnja može se očekivati dodatno sniženje na oko 50%, dok bi  krajem veljače ono moglo dosegnuti i do 70 i više posto.

Ovo zimsko sniženje jedno je od dva sniženja u godini, uz ono ljetno, koje je regulirano i Zakonom o zaštiti potrošača, koji između ostalog kaže da trgovci ako ne prodaju svu robu, mogu snižene cijene zadržati i nakon isteka 60 dana, ali onda to više ne smiju nazivati sezonsko sniženje.

Ove godine izražen je trend povećanja on line trgovine. Svakako je to posljedica epidemiološke situacije i strogih pravila u trgovačkim centrima. No i kupci i trgovci doista se pridržavaju propisanih mjera. U trgovačkim centrima kažu da nemaju većih problema niti prevelikih gužvi, atmosfera je sasvim ugodna za kupnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.