Ured povjerenik kineskog ministarstva vanjskih poslova poziva vanjske sile da se prestanu uplitati u poslove Hong Konga

Ured povjerenika kineskog ministarstva vanjskih poslova u Hong Kongu je u nedjelju izrazio snažnu osudu i čvrsto protivljenje zbog grubog kršenja međunarodnog prava i osnovnih normi upravljanja međunarodnim odnosima te uplitanja u poslove Hong Konga i kineske unutarnje poslove od nekih političara u SAD-u i ostalim zapadnim zemljama.

Primjedbe su upućene kao odgovor na takozvanu zajedničku izjavu političara iz SAD-a i ostalih zapadnih zemalja, komentirajući uhićenja nekoliko protukineskih elemenata u skladu sa zakonom.

Glasnogovornik ureda je rekao kako su 53 uhićene osobe očito kovale plan paralize vlade Hong Konga i osumnjičeni su za zločin subverzije državne moći kako je propisano Člankom 22 Zakona Narodne Republike Kine o zaštiti nacionalne sigurnosti u Hong Kongu.

Policija Hong Konga je provela akcije u skladu sa zakonom radi zaštite većine ljudi koji poštuju zakon te boljeg osiguravanja njihovih prava i sloboda i učinkovite zaštite nacionalne sigurnosti, socijalne stabilnosti i društvenog mira u Hong Kongu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.