Glasnogovornik: Kina podržava suradnju na praćenju bolesti COVID-19 predvođenu SZO-om

Kina je u ponedjeljak objavila kako podržava znanstvenike iz svih zemalja u provedbi globalnog znanstvenog istraživanje porijekla i ruta transmisije bolesti COVID-19 i podržava države članice u provođenju suradnje u utvrđivanju životinjskog porijekla virusa pod vodstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji odgovarajući na pitanje u vezi kineske objave da će međunarodna ekipa stručnjaka iz SZO-a u četvrtak stići u Kinu kako bi proveli zajedničko istraživanje s kineskim znanstvenicima o praćenju porijekla novog koronavirusa.

Kina podržava znanstvenike iz svih zemalja u provedbi globalne znanstvene suradnje porijekla i ruta transmisije virusa te je jedna od sponzora rezolucije 73. Svjetske zdravstvene skupštine o bolesti COVID-19, rekao je, dodajući kako Kina također podržava države članice u provođenju suradnje na praćenju životinjskog porijekla virusa pod vodstvom SZO-a.

Kina je u veljači i srpnju prošle godine pozvala 10 međunarodnih stručnjaka na dolazak u zemlju i kineski stručnjaci su održavali česte interakcije sa SZO-ovim i međunarodnom stručnjacima kroz video seminare, predstavljajući kineske rezultate u praćenju virusa, rekao je Zhao.

Kina je voljna nastaviti provoditi blisku suradnju sa SZO-om i međunarodnu suradnju po tom pitanju, radi doprinosa globalnom praćenju bolesti COVID-19, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.