Predstojeći dolazak stručnjaka SZO-a pokazuju podršku Kine otkrivanju porijekla virusa

Kina je u ponedjeljak objavila da će stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije u četvrtak stići u zemlju kako bi zajednički s kineskim znanstvenicima radili na otkrivanju porijekla bolesti COVID-19.

Najava Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva je istaknula kineski otvoren i podržavajući stav prema znanstvenom i na činjenicama utemeljenom praćenju smrtonosnog virusa, kao i dugotrajnu posvećenost Kine suradnji s međunarodnom zajednicom radi okončanja pandemije.

Početkom pandemije je nekoliko zapadnih političara, naročito protukineskih jastrebova iz Washingtona i medija pokrenulo kampanju za blaćenje Kine. Aktivno su širili neutemeljene glasine o porijeklu bolesti COVID-19 i pozivali na međunarodne istrage uz pretpostavku da je Kina nekako kriva.

Zajedničko istraživanje SZO-a i Kine nikako neće biti manipulirano u istragu temeljenu na pretpostavci krivice za porijeklo virusa, već će biti kolektivan napor obje strane radi pomoći u produbljenju razumijevanja virusa i bolje zaštite od širenja zaraznih bolesti u budućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.