Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” odlučilo je novčanim prilogom pomoći obnovi zgrade Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku stare 140 godina koja ima arhitektonsku, urbanističku, ambijentalnu i kulturnu vrijednost.

“O ljepoti i izvrsnoj akustici koncertne dvorane, koja se nalazi u središtu zgrade, “Lipa” je svjedočila na samostalnom cjelovečernjem koncertu u studenom 2004. godine. Ovaj nam je koncert ostao u prelijepom sjećanju i nadamo se kako ćemo ga imati prigodu što prije ponoviti u obnovljenoj zgradi. Želja nam je pomoći i učenicima i djelatnicima škole (među kojima je i bivša članica “Lipe” Marijana Ivšić Kolić) da što prije obnove zgradu i nastave živjeti uz glazbu i lijepu umjetnost. Pohvalno je što su se u akciju prikupljanja novčanih sredstava najprije uključili maleni lipaši, odnosno članovi Dječjeg zbora HPD-a “Lipa”, i njihovi roditelji, koji su u tu svrhu usmjerili sredstva od svojih godišnjih članarina. Zatim je odvojen i dio sredstava Društva koje su članovi velikog, odraslog zbora osigurali kroz nastupe u protekloj godini, a sve zajedno već je uplaćeno na račun škole u Sisku. Uz ovaj skromni prilog želimo svima pogođenima u ovom strašnom potresu puno snage i vjere u sretniju budućnost”, stoji u objavi na Facebook profilu Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa”.

U međuvremenu je Glazbena škola Frana Lhotke Sisak pokrenula crowdfunding kampanju “Zajedno za glazbenu” na platformi GoGetFunding.
ENG:https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/
HR: https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/?lang=hr

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.