Kina optužila Trumpovu administraciju zbog nametanja novih sankcija kineskim firmama

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova je zamjerio Trumpovoj administraciji zbog stavljanja na crnu listu nekih kineskih tvrtki zbog navodnih vojnih veza, za što je rekao da svijetu upravo pokazuje što je to nasilje.

Glasnogovornik Zhao Lijian rekao je na brifingu za novinare da se Kina čvrsto suprotstavlja ponovnim sankcijama Sjedinjenih Država protiv kineskih tvrtki, dodajući da je taj potez u suprotnosti s trendom vremena i toliko razvikanim načelima Sjedinjenih Država o tržišnom natjecanju i međunarodnim ekonomskim trgovinskim pravilima.

Rekao je da je američki potez ometa normalnu gospodarsku, trgovinsku i investicijsku suradnju dviju zemalja i potkopava povjerenje stranih tvrtki u ulaganje i poslovanje u Sjedinjenim Državama, što će na kraju naštetiti interesima američkih tvrtki i investitora.

“Kina će poduzeti potrebne mjere za odlučnu zaštitu legitimnih prava i interesa kineskih poduzeća i dati odlučnu potporu kineskim poduzećima u zaštiti njihovih prava i interesa u skladu sa zakonom”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.