Kina kaže da je kontrola virusa glavni prioritet tijekom predstojećih gužvi za odmor

Kineski glavni ekonomski planer rekao je u petak da će prevencija i kontrola COVID-19 biti glavni prioritet u predstojećoj navali putovanja za Blagdan proljeća.

“Dok pandemija COVID-19 bjesni globalno, Kina se suočava sa sporadičnim i klaster slučajevima, što znači da je situacija sprečavanja i kontrole epidemije i dalje vrlo teška i komplicirana”, rekao je Lian Weiliang, zamjenik ravnatelja Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, na telekonferenciji o navali putovanja koja traje od 28. siječnja do 8. ožujka.

Lian je rekao da predviđeni pad potražnje za prijevozom putnika također znači da je primarni fokus dužnosnika tijekom navale putovanja daljnji prelazak na prevenciju i kontrolu epidemija, umjesto na transportne kapacitete.

S obzirom na pad rezervacija vlakova za gotovo 60 posto iz godine u godinu, China State Railway Group Co., Ltd. spustila je prognozu putovanja na željeznicu na 296 milijuna za vrijeme masovnih putovanja, rekao je na konferenciji Li Wenxin, zamjenik generalnog direktora nacionalnog željezničkog operatora.

Prijevoznik je prethodno predvidio 407 milijuna putničkih putovanja željeznicom za ovogodišnju sezonu praznika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.