Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično je izvedbom predstave “Zeko, Zriko i Janje” obilježilo 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

Svevremenski mjuzikl ZEKO, ZRIKO I JANJE, koji oduševljeno gledaju sva djeca od jedne do sto i jedne godine, koji je izveden brodvejski broj puta, kojeg pamte generacije gledatelja, koji izvode generacije glumaca, postao je zaštitni znak kazališta.

Ova priča o prijateljstvu, nesebičnoj pomoći, nevjerojatnoj hrabrosti i odanosti nikad neće sići s naše pozornice. Najemotivnija pjesmica ikad nastala, koju svi znaju otpjevati mada ne znaju svi tko joj je autor, dio je te predstave i uvijek dva potoka suza teku iz kazališne dvorane kad glumci i publika zajedno pjevaju skladbu ZEKO I POTOČIĆ. I, mada je ovom sjećanju na velikog umjetnika povod devedeseta obljetnica njegovog rođenja, rekao bih kako se mi u Dječjem kazalištu, Branka Mihaljevića, često sjetimo. Sjećamo ga se s ponosom svakoga dana, a osobito na njegov rođendan 19. siječnja – izjavio je ravnatelj Ivica Lučić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.