Američki mediji: Kaos oko cijepljenja u SAD-u

Američki list Wall Street Journal je 17. siječnja na svojoj internetskoj stranici objavio izvješće naslovjeno: „Cjepivo je zapelo u krajnjem koraku”.

U izvješću je naveden primjer muškarca u južnom Texasu koji je spavao u automobilu dvije noći zaredom kako ne bi izgubio mjesto za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Na zapadu Kentuckyja se nekoliko stanovnika na internetu pribilježilo za cijepljenje, ali kad su stigli, doznali su kako su njihova cjepiva već dobili ljudi koji ih nisu rezervirali. U državi Novi Meksiko je zbog prevelikog broja poziva stanovnika zainteresiranih za cijepljenje, vlada morala zaposliti više djelatnika za primanje telefonskih poziva.

Najveći izazov u cijepljenju u SAD-u je kako dostaviti cjepivo ljudima koji ostvaruju uvjete. Prema podacima Američkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti je do 15. siječnja ujutro u SAD-u podijeljeno 31 milijun doza cjepiva, ali je cijepljeno samo 12 milijuna ljudi.

Prema izvješću, cjepiva su poslana državama, a svaka država ima svoj princip određivanja prednosti pri cijepljenju. Lokalna zdravstvena tijela, bolnice i dobavljači su se pomiješali u ovom procesu, što je uzrokovalo nered. Kaos oko cijepljenja u SAD-u izaziva razočaranje i frustraciju u društvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.