Kina uvela recipročne sankcije za određene pojedince iz SAD-a

Kina je odlučila uvesti recipročne sankcije za neke administrativne dužnosnike SAD-a koji su se loše ponašali u pitanjima povezanima s kineskom Posebnom upravnom regijom Hong Kong i Tajvanom, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying na dnevnom susretu s tiskom.

Potez je objavljen nakon novih američkih sankcija za kineske dužnosnike oko pitanja Hong Konga i ukidanja ograničenja interakcija s regijom Tajvan za dužnosnike SAD-a, jer se takvi potezi smatraju grubim uplitanjem u unutarnje poslove Kine.

Hua je dodala kako će, osim administrativnih dužnosnika, zastupnici u Kongresu SAD-a i osoblje nevladinih organizacija, kao i članovi njihovih užih obitelji, također biti sankcionirati.

Glasnogovornica je rekla kako se Kina snažno protivi grubom američkom uplitanju u domaće poslove i pravosudni suverenitet Kine te će nastaviti podržavati Hong Kong u suzbijanju kriminalnih aktivnosti u skladu sa zakonom.

Hua je istaknula kako na svijetu postoji samo jedna Kina, a Hong Kong i regija Tajvan pripadaju Kini. Sjedinjene Američke Države bi se trebale prestati uplitati u domaće poslove Kine i ugrožavati kinesku nacionalnu sigurnost uporabom svih vrsta izgovora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.