Glasnogovornica MVP: Strateška suradnja Kine i Rusije nema ograničenja niti zabranjenih zona

“U razvoju strateške suradnje Kine i Rusije, nemamo ograničenja do kuda ova suradnja može ići, niti zabranjenih zona,” rekla je u utorak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Hua Chunying je navedeno rekla nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov tijekom godišnje tiskovne konferencije u ponedjeljak pohvalio odnose Kine i Rusije.

Kina visoko cijeni Lavrovove pozitivne primjedbe o bilateralnim odnosima. Doista, Kina i Rusija su ujedinjene i njihovo prijateljstvo je nesalomljivo, rekla je Hua na tiskovnoj konferenciji, dodajući kako su u 2020. odnosi Kine i Rusije izdržali testove pandemije kakva se događa jednom u stoljeću i nezabilježenih globalnih izazova te ostvarili nove i značajne rezultate.

Hua je rekla kako se 2021. obilježava 20. obljetnica potpisivanja Kinesko-ruskog sporazuma o dobrosusjedskim odnosima i prijateljskoj suradnji te su se dvije zemlje složile oko iskorištavanja ove prilike radi potpune provedbe konsenzusa koji su postigli dvojica šefova država i potvrde zajedničke posvećenosti vječnom prijateljstvu i suradnji na uzajamno zadovoljstvo, kao i promicanja suradnje s više početne točke, sa širim opsegom i na dubljoj razini, rekla je Hua.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.