U TOWERRUNNING WORLD ASSOCIATION, neprofitnoj organizaciji koja je jedino globalno upravljačko tijelo u svijetu za trčanje stepenicama prošlog tjedna održano je glasovanje za ulazak novih članica država.

Hrvatska, Gruzija, Poljska i Singapur postale su članice TWA koje su tako postale jedina upravljačka tijela za trčanje stepenicama u svojim državama.

Za Hrvatsku to predstavlja ulet u svijetu i veliki turistički brend.

Do sada u Europi ima 9 članova, 3 u Americi i 4 u Aziji / Oceaniji.

Dalje priznati nacionalni predstavnici su Towerrunning Italija i Tiker Sport koji predstavljaju Kinu. Na listi čekanja je Towerrunning Argentina.

U suradnji s lokalnim organizatorima utrka biraju se za sudjelovanje elitni sportaši koji se nalaze po rezultaima u TOP-100 za besplatno putovanje na svim utrkama Towerrunning Toura. Hrvatska ima svojeg  elitnog trkača Božidara Deodata Krešića, 71-godišnjeg towerrunning trkača.

Deodat je legalizirao udrugu TOWERRUNNING BALKAN ASSOCIATION.

u TWA koja će u 11. mjesecu ove godine organizirati prvo regionalno prvenstvo Balkana u run up uz sudjelovanje 12 Balkanskih država: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Rumunjska, Sjeverna Makedonija Slovenija, Srbija i Turska. Posebnost je što svi predstavnici  nacionalnih  manjina Balkanskih država  mogu se  natjecati  u konkurenciji po izvornom  državljanstvu bez obzira u kojoj državi žive.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.