Kineski premijer domaćin virtualnog dijaloga na visokoj razini s europskim poslovnim čelnicima

Kineski premijer Li Keqiang u petak je bio domaćinom virtualnog dijaloga na visokoj razini s europskim poslovnim čelnicima u Pekingu.

Li je započeo iznošenjem pregleda trenutnog stanja kineskog gospodarstva i njegovih izgleda, te razmijenio mišljenja sa sudionicima o kinesko-europskoj trgovinskoj i investicijskoj suradnji, kineskom poslovnom okruženju, odgovoru na COVID-19, klimatskim promjenama i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

U vezi s kineskom ekonomskom situacijom, Li je komentirao da je suočavajući s utjecajima COVID-19 i dubokom globalnom recesijom, kineska vlada zadržala hladan pristup i usvojila pravovremene, odlučne i učinkovite makropolitike, koje su dale dobre rezultate uz razumnu cijenu.

U međuvremenu je Kina učinila puno na poboljšanju poslovnog okruženja i oslobađanju vitalnosti tržišta, rekao je Li, dodajući kako je Kina dodatno pojednostavila postupke registracije poduzeća i ponudila jednake zaštitne mjere za sve vrste poduzeća kako bi se izjednačili uvjeti.

Dijalogom na visokoj razini moderirao je Peter Mandelson, bivši europski povjerenik za trgovinu i prvi britanski državni tajnik, a nazočili su mu poslovni čelnici koji su predstavljali blizu 30 vodećih europskih tvrtki, uključujući VOLVO, Airbus, JCDecaux, AstraZeneca, L’Oreal, BASF i SAP.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.