Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u ponedjeljak tijekom održavanja video razgovora s visokim predstavnikom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borellom istaknuo plodonosnu suradnju Kine i Europske unije.

Govoreći o razvoju veza Kine i EU-a je Wang rekao kako je najvažnija točka ostati posvećen mirnom suživotu, uključujućoj suradnji, multilateralizmu i otvorenom dijalogu.

Postoji konkurencija između Kine i EU-a, priznao je Wang, ali je istaknuo kako suradnja daleko nadmašuje konkurenciju.

Postoje razlike, ali između dvije strane ima znatno više konsenzusa, dodao je kineski ministar vanjskih poslova, ističući kako Kina i EU mogu ostvariti veliki napredak dok god razmišljaju o zajedničkim interesima i neovisno donose odluke.

Ističući kako su čelnici dvije strane najavili dovršetak pregovora o investicijskom sporazumu između Kine i EU-a je Wang pozvao dvije strane da iskoriste priliku za jačanje sveobuhvatnih dijaloga i suradnje te zaštite multilateralizam i zajednički se nose s globalnim izazovima, kako bi unaprijedili sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i EU-a na višu razinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.