Obilježen je 18. Međunarodni dan sigurnijeg interneta, ove godine pod geslom – ZAJEDNO ZA BOLJI INTERNET zbog potrebe da (barem) jedan dan u godini bude posvećen stvaranju sigurnijeg i boljeg Interneta za sve sudionike tog virtualnog prostora, s osobitim naglaskom na djecu i mlade.

U skladu s epidemiološkim mjerama, Dan sigurnog interneta obilježen je i u Osječko-baranjskoj županiji i to u jedinom hrvatskom Centru za sigurniji Internet koji djeluje u sklopu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku.

Predsjednik Centra, Tomislav Ramljak upozorio je na brojne opasnosti koje vrebaju na Internetu te je izrazio zadovoljstvo što Osječko- baranjska županija sustavno podupire i pomaže rad njihove ustanove.

Ono što je najbitnije je da se odrasle osobe koje s tom djecom provode vrijeme, informiraju o njihovim aktivnostima, jer smo nažalost svjedoci različitih opasnosti i izazova koji su opasni za živote djece. Zbog toga je neophodno da se uključimo u taj dječji virtualni svijet i da se informiramo gdje su i s kim naša djeca na internetu. Savjetujem roditeljima da se u tom svjetlu, posvete promišljanju o onome što je dobro, a što eventualno može biti loše i štetno prilikom njihove izloženosti internetskim sadržajima – zaključio je Ramljak.

Podršku aktivnostima Centra pružio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ističući kako kao roditelj, i sam vodi računa o aktivnostima svoje djece u virtualnom svijetu.

Županija se uključila u sve aktivnosti koje različite organizacije i udruge, na našem području, provode, pri čemu se posebno zahvaljujem gospodinu Ramljaku na njegovoj aktivnosti, trudu, radu i zalaganju u svemu onome što čini. Pri tome je neophodno spomenuti i Centar za djecu, mlade i obitelji koji je u izgradnji, a koji bi trebao biti gotov sljedeće godine. Kad je u pitanju sigurnost na Internetu moramo osvijestiti javnost, prije svega roditelje da djeca imaju pristup internetu kojeg mi odrasli trebamo kontrolirati i posvetiti mu pozornost, što i ja kao roditelj nastojim činiti. Internet, s druge strane može biti i od koristi i pomoći, međutim on ima i onu svoju tamnu stranu koje nijedno dijete ne bi trebalo otvoriti i upravo tu je važan nadzor i kontrola odraslih – rekao je Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.