Kineski astronauti u obuci za aktivnosti van letjelice tijekom misije svemirske postaje

Prva grupa kineskih astronauta koji su odabrani za misiju izgradnje kineske svemirske postaje trenutno prolazi obuku za aktivnosti van letjelice, pripremajući se za zakazanu svemirsku misiju s posadom.

Prema Kineskoj nacionalnoj svemirskoj upravi je za iduće dvije godine planirano ukupno 11 misija za izgradnju kineske svemirske postaje, uključujući izgradnju osnovnog modula, čije je lansiranje zakazano za prvu polovicu ove godine, dvije laboratorijske kapsule te četiri letjelice s posadom i četiri za prijevoz tereta.

U Kineskom astronautskom istraživačkom centru je Wang Yaping, astronautkinja koja je u lipnju 2013. proputovala 15 dana u svemiru, obukla odijelo za obuku teško više od 120 kg i uz pomoć mehaničke ruke ušla u veliki rezervoar vode.

Voda pruža najbolji medij u zemlji za simulaciju bestežinskog stanja u svemiru i pomaže astronautima u obuci za aktivnost izvan letjelice, kao što su svemirske šetnje i održavanje, Vodeni rezervoar, dubok 10 metara i promjera 23 metra, je najveći u Aziji.

Tijekom obuke koja je trajala više od četiri sata je četvero ronilaca pomagalo Wang u izvršavanju zadataka, dok je osoblje također nadziralo procedure iz kontrolne sobe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.