Informacijski ured Državnog vijeća izvijestio medije o postignućima ruralnog oživljavanja

Kina je u 2020. prošla kroz poteškoće izazvane pandemijom bolesti COVID-19 i prebacila poljoprivredni i ruralni razvoj u višu brzinu, dovršavajući ciljeve postavljene u 13. Petogodišnjem planu (2016.-2020.), rekao je u ponedjeljak ministar poljoprivrede i ruralnih poslova Tang Renjian.

Tang je govorio na tiskovnoj konferenciji Informacijskog ureda Državnog vijeća o unaprjeđenju ruralnog oživljavanja i ubrzanju poljoprivredne i ruralne modernizacije.

Nacionalna proizvodnja žitarica je šest uzastopnih godina ostala iznad 650 milijuna tona, stopa doprinosa znanosti i tehnologije poljoprivredi je narasla na preko 60%, a rafinirane sorte su usvojene u proizvodnji gotovo svih usjeva, rekao je Tang, navodeći podatke iz “Središnjeg dokumenta broj 1” za 2021. kojeg je u nedjelju objavila središnja vlada.

U borbi protiv siromaštva je postignuta odlučna pobjeda, istaknuo je Tang. Prema sadašnjim standardima su svi siromašni ljudi u ruralnim područjima izvučeni iz siromaštva, a 832 registrirana siromaštvom pogođena okruga su ga se otarasila te je eliminirano apsolutno i regionalno siromaštvo.

Dohodak ruralnih stanovnika je također nastavio bilježiti ubrzan rast. Prihodi poljoprivrednika 11 uzastopnih godina rastu brže od prihoda urbanih stanovnika. Razlika između ubranih i ruralnih prihoda se smanjila s 2,64:1 u 2019, na 2,56:1 prošle godine Dohodak po stanovniku se kod poljoprivrednika udvostručio u odnosu na razinu iz 2010. godinu prije rasporeda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.