Iz vlade Hong Kong rekli kako se WTO složila oko uspostave vijeća za zahtjeve SAD-a o oznaci porijekla proizvoda iz Hong Konga

Vlada Posebne upravne regije Hong Kong je u utorak priopćila da je tijelo Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a – World Trade Organization) za rješavanje trgovinskih sporova pristalo na njen zahtjev za uspostavom vijeća za rješavanje sporova zbog američkog novog zahtjeva o označavanju podrijetla proizvoda iz Hong Konga.

Hong Kong je, prema Mehanizmu za rješavanje sporova WTO-a, već 25. siječnja uputio zahtjev Tijelu za rješavanje sporova WTO-a, govoreći kako američka praksa krši pravila WTO-a, rekli su iz vlade Hong Konga.

U izjavi je navedeno kako je Odjel za trgovinu WTO-a donio odluku u ponedjeljak na sastanku na kojem je stalna predstavnica kineske Posebne upravne regije Hong Kong pri WTO-u Laurie Lo uputila snažan prigovor Hong Konga zbog američkog nametanja novog zahtjeva za oznaku podrijetla proizvoda iz Hong Konga, rekavši da je američki potez jednostran i neodgovoran.

Lo je istaknula kako novi zahtjev nije samo neopravdan, već je i u neskladu s više pravila WTO-a te predstavlja štetu interesima Hong Konga kao članice WTO-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.