Kineski veleposlanik u UN-u izložio kineska postignuća u smanjenju siromaštva

Stalni kineski predstavnik pri Ujedinjenim narodima Zhang Jun je u utorak izložio postignuća svoje zemlje u smanjenju siromaštva i podijelio iskustvo s državama članicama i agencijama UN-a.

Nulta stopa siromaštva je dugo sanjani san čovječanstva. Zbog toga je Agenda za održivi razvoj 2030. kao glavni cilj postavila dokidanje siromaštva, rekao je Zhang na virtualnom sastanku.

“Kina je, kao najveća zemlja u razvoju na svijetu, naporno radila na iskorjenjivanju siromaštva. U posljednjih osam godina je Kina je pridala još veću važnost iskorjenjivanju siromaštva”, rekao je izaslanik, podsjetivši kako je 25. veljače kineski predsjednik Xi Jinping objavio da je Kina postigla potpunu pobjedu u borbi protiv siromaštva.

Ova pobjeda je unaprijedila gospodarski i društveni razvoj Kine, otvorila široke izglede za postizanje održivog razvoja, poboljšala stanje ljudskih prava u Kini, pokazala održivi put za postizanje razvoja i prosperiteta za zemlje u razvoju, pružila važan doprinos globalnom razvoju i potaknula provedbu Agende 2030, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.