Premijer Li iznio glavne socijalne i ekonomske ciljeve za razdoblje 14. Kineskog petogodišnjeg plana

Kineski premijer Li Keqiang je u petak u Pekingu tijekom predstavljanja izvješća o radu vlade na četvrtom zasjedanju 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa u Velikoj dvorani naroda iznio glavne socijalne i ekonomske ciljeve za razdoblje 14. Petogodišnjeg plana.

Zemlja je izradila nacrt 14. Petogodišnjeg plana gospodarskog i društvenog razvoj i dugoročne ciljeve do 2035. godine. Država će zadržati glavne ekonomske pokazatelje u odgovarajućem rasponu, postaviti godišnje ciljeve za gospodarski rast u skladu sa stvarni uvjetima, osigurati da ukupna produktivnost rada raste brže od BDP-a, zadržati anketnu stopu nezaposlenosti unutar 5,5% i održati cijene općenito stabilnima, rekao je Li.

Li je također rekao kako je Kina ostvarila glavne ciljeve i zadatke 13. Petogodišnjeg plana i napravila ogroman korak prema preporodu kineske nacije. Kineski BDP se povećao s manje od 70 bilijuna juana (10,8 bilijuna dolara) na više od 100 bilijuna juana. Cjelokupno siromašno ruralno stanovništvo, ukupno 55,75 milijuna ljudi, je izvučeno iz krajnjeg siromaštva. Otvoreno je preko 60 milijuna urbanih radnih mjesta i uspostavljen je najveći svjetski sustav socijalne sigurnosti.

Kina je također “odlučna osigurati sigurnost hrane” za svojih 1,4 milijardu ljudi, rekao je Li, što će postići stabilizacijom opskrbe i cijena poljoprivrednih proizvoda, pokretanjem inicijativa za uštedu hrane i razvojem poljoprivrednih pojaseva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.