Kina i SAD trebale bi se zajedno boriti protiv epidemije: Glasnogovornik

Kao dvije velike države na globalnoj razini, Kina i Sjedinjene Države trebale bi i mogu se udružiti za borbu protiv epidemije COVID-19, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova u petak u Pekingu.

Glasnogovornik Wang Wenbin rekao je to na brifingu za novinare kada je komentirao članak koji je objavio američki think tank Brookings Institution. Pozvao je Sjedinjene Države i Kinu na suradnju u suzbijanju epidemije i istaknuo da se samo globalnom suradnjom može kontrolirati epidemija COVID-19, što zahtijeva aktivno sudjelovanje dviju najvećih svjetskih ekonomija.

Wang je primijetio da su stručnjaci za prevenciju i suzbijanje epidemija u Kini i Sjedinjenim Državama nedavno imali razmjene i dijalog. Složili su se da, prema Wangu, pobjeda protiv COVID-19 zahtijeva globalne napore u duhu jedinstva i suradnje. Međunarodna zajednica poziva na solidarnost u borbi protiv pandemije, a dalekovidni ljudi žele vidjeti bolju suradnju između Kine i Sjedinjenih Država na ovom planu.

“Kina je spremna nastaviti surađivati sa svim zemljama svijeta, uključujući Sjedinjene Države, podržavajući SZO u nastavku igranja svoje uloge, promičući dubinski razvoj međunarodne protuepidemijske suradnje i trudeći se za što skoriju pobjedu nad epidemijom “, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.