Peking će za Zimske olimpijske igre poboljšati međunarodno jezično okruženje

Nedavno je odobren Poseban akcijski plan poboljšanja međunarodnog jezičnog okruženja za Zimske olimpijske igre u Pekingu, priopćio je u srijedu Ured za vanjske poslove općinske vlade Pekinga.

Plan pokriva pet aspekata koje treba poboljšati, odnosno okruženje stranih jezika u natjecateljskim područjima u Pekingu, standardizaciju znakova na stranim jezicima, sposobnost usluga na stranim jezicima u gradu, legalizaciju međunarodnog jezičnog okruženja i smjernice društvenog sudjelovanja, s ciljem svestranog promicanja međunarodnog jezičnog okruženja.

Točnije, predlaže jačanje garancije međunarodnih jezičnih službi tijekom igara, kao i njihove povezanosti između Pekinga i Hebeija, kako bi se učinkovito poboljšalo uslužno okruženje u natjecateljskom području Zhangjiakou i okolici.

Kako bi se osigurala puna pokrivenost, visoka kvaliteta i nula pogrešaka tijekom igara je također pozvano na ubrzanje posebnog zakonodavstva o međunarodnom jezičnom okruženju, uključujući upotrebu znakova na stranim jezicima na šest vrsta javnih mjesta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.