Znanstveno-tehnološke inovacije promiču kinesku industriju prerade poljoprivrednih proizvoda

Kina je tijekom razdoblja 13. Petogodišnjeg plana (2016.-2020.) inovacijama u znanosti i tehnologiji ostvarila postignuća u industriji prerade poljoprivrednih proizvoda, priopćila je Kineska akademija poljoprivrednih znanosti.

U 2020. je operativni prihod kineske poljoprivredne prerađivačke industrije premašio 23,2 bilijuna juana (oko 3,6 bilijuna američkih dolara), što je porast od 1,2 bilijuna juana na godišnjoj razini. Stopa konverzije poljoprivredne prerade je dosegla je 67,5%.

Doprinos znanosti i tehnologije razvoju poljoprivredno-prerađivačke industrije je dosegao 63%, pružajući snažnu potporu njenom dugoročnom i stabilnom rastu.

Kineski znanstvenici su tijekom navedenog razdoblja postigli napredak u ključnim tehnologijama, poput duboke prerade poljoprivrednih proizvoda i smanjenja gubitaka nakon berbe, priopćila je Kineska akademija poljoprivrednih znanosti.

Kvaliteta i sigurnost kineskih poljoprivrednih proizvoda se neprestano poboljšavaju otkad je zemlja u tom području uspostavila napredne sustave praćenja i standardizirane propise.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.