Vlada Xinjianga osuđuje odluku EU-a o sankcijama kao posve neutemeljenu

Vlada Autonomne regije Ujgura Xinjiang na sjeverozapadu Kine je u utorak izrazila čvrsto protivljenje i snažnu osudu zbog jednostranih sankcija Europske unije (EU) protiv nekih pojedinaca i entiteta u Xinjiangu.

Regionalna vlada je priopćila kako su sankcije zatvorile oči pred činjenicama, teško prekršile međunarodno pravo i temeljne norme upravljanja međunarodnim odnosima i ozbiljno se uplele u kineske unutarnje stvari, dodajući da je odluka koju je donijela EU samo otpadni papir.

“Optužbe nekih ljudi i medija u EU-i o “genocidu” u Xinjiangu nisu ništa drugo nego laži stoljeća”, rekao je Elijian Anayit, glasnogovornik regionalne vlade Xinjianga.

Stopa rasta ujgurskog stanovništva u Xinjiangu nije samo viša od stope rasta cjelokupnog stanovništva Xinjianga, već je i viša od stope rasta ostalih etničkih manjina i očigledno veća od stope Han stanovništva, rekao je.

Napredak ostvarivanja ljudskih prava u Xinjiangu mogu svi vidjeti. Djelovanje Sjedinjenih Američkih Država, Britanije, Kanade i EU-a nije samo izazvalo duboko ogorčenje Kineza i naroda svih etničkih skupina u Xinjiangu, već ga je osudila i šira međunarodna zajednica, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.